Terug naar portfolio

Clinic 3 scholen Slikkerveer

Leerlingen van drie basisscholen in Slikkerveer maakten afgelopen vrijdag kennis met BMX-fietsen. De groepen van de bovenbouw van De Burcht, De Driemaster en De Reijer beleefden allemaal een spannend uur met een training van 010BMX Academy.

’s Ochtend en ’s middags werden de pleinen van de scholen aangedaan door Dijana Burzic en Zahur Fraai voor het geven van een aantal clinics van steeds een uur. In dat uur werden de kinderen volop in beweging gebracht.  Niet alleen met de crossfietsen, maar ook met een stevige warming-up voor het losmaken van de spieren.

Voorzien van helmen en kniebeschermers mochten ze allemaal hun eerste rondjes rijden op een BMX-fiets. Eerst voorzichtig met een rustig tempo om vertrouwd te raken met deze fiets en daarna met meer snelheid om over houten obstakels heen te komen. Helemaal spannend werd het toen met een echte startopstelling het reactievermogen werd getest. Een computerstem zette iedereen klaar voor de start, waarna het zaak was om te letten op vier dovende lampjes om weg te zijn bij het vallen van het startblok. Ook dit ging de meeste kinderen na een keertje oefenen al goed af.

Gezien het enthousiasme van de kinderen wordt bekeken of een uitgebreidere BMX-training kan worden opgenomen in het programma van de Brede School. Er zal dan deelgenomen kunnen worden aan een zes weken durend aanbod van 010BMX Academy.

Offerte aanvraag