Missie

010BMXAcademy bestaat uit een team van professionals die zich inzet voor de uitvoering en ontwikkeling van de BMX-racing sport in het bijzonder. Als het om BMX’n gaat zijn wij de meest toonaangevende organisatie die een relatie heeft met o.a. schoolsport, naschoolse activiteiten en/of gemeentelijke sport evenementen. Met dit project streven we ernaar om BMX-Racing voornamelijk in afdeling West naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast is het bouwen van een Regionaal Training Centrum en wedstrijdbaan (Rotterdam), die aan de Internationale eisen van de UCI voldoet, één van de belangrijkste doelstellingen.

Finalist van de 3de editie van het Rotterdams stadsinitiatief (2014)

Uit onderzoek kan men concluderen dat het klassieke model “ouders leren kind fietsen” is verouderd en binnen de huidige maatschappij niet (optimaal) werkt. De jeugd staat altijd open voor vernieuwing. Hierdoor kunnen we innovatief aan de slag om de jeugd naar een gezondere leefstijl te begeleiden. De BMX fiets is leuk, urban en kleurrijk. Deze termen hebben een positieve invloed op de belangstelling van kinderen om op een positieve manier te participeren aan sport. Met successen op Olympisch niveau hebben de Nederlandse BMX elite rijders geschiedenis geschreven. Bovendien is de BMX-racing sport inmiddels niet meer weg te denken van de Olympische Spelen. Nu gekoppeld aan een vernieuwde sporteducatie methode en verenigingsleven.
Er is een aanzienlijk maatschappelijk probleem: een jonge generatie (basisschool kinderen) die wegens diverse redenen niet vertrouwd raakt met het gebruik van de fiets. Op den duur zal dit de mobiliteitsproblemen verergeren. 010BMXACADEMY IS HIERVOOR DE OPLOSSING!

Offerte aanvraag